Main Bazaar
Main Bazaar

Képzeletbeli utazónk hosszú távollét után visszatér a Kárpát-medencébe. A keleti út során, amit teveháton, busztetőn, kompon, luxusautót stoppolva, arab sejk helikopterén és harmadosztályú vonatokon utazva tett meg, rengeteg emberrel találkozott. Színek, illatok, hangok, érzések töltik fel elméjét, szívét. Utolsó megállóhelyén, a mosztari bazár egy eldugott kis kávézójában leül, iPodján elindítja kedvenc elektronikus zenéjét, a fejhallgatón éppen átszűrődik az arra elhaladó bosnyák esküvői menet vidám muzsikája, lehunyja szemét és beleszürcsöl erős, zaccos, forró kávéjába. Egy másodpercre bevillan az út összes emlékképe és eltölti a hazatérés öröme. Erről a pillanatról szól a Main Bazaar.

 

1. Sofia Deli (3:44) 

2. Ciklon (3:29) 

3. Huncut Chacha (4:08)

4. Tanź, Tanź (3:36) 

5. Drachma Cola (4:34) 

6. Eliot a jenki (3:22)

7. Pálpusztai (4:19) 

8. Jazmin (5:05) 

9. Budapest Raga (3:46)

10. Cyber Shaman (4:51) 

11. Mennyegző (3:58)

 

A felvételt Cserny “Bogi” Kálmán vezette az Origo Stúdióban, Kecskeméten. Az utómunkálatokat Szilágyi Barnabás vezette a Namaste Production stúdióban, New Yorkban. Terjeszti az Aural Records.

 

Minden jog fenntartva! Szerzői kiadás. © 2009 Navrang

 

A kiadvány az Oktatási és Kulturális Minisztérium Reneszánsz Év-2008. programjának keretében a PANKKK program támogatásával jelent meg.

 

Hála családjainknak, szeretteinknek a támogatásért.

 

Köszönet Szilágyi Zoltánnak a mesteri dorombokért, Boginak az Origo Stúdióból, Schmalhorst Hendriknek és Vörös Lászlónak a fotókért, Téti Ottónak a Bertaudionál (Harman Kardon), Szabó Csabának az Eco-Earthnél, SteveOnak az EVR-nél, Varga Miklósnak a Print2000- nél és a PANKKK programnak a támogatásért.

 

Köszönet az inspirációért, segítségért, jelenlétért: Madla Anett, Simon Orsolya, Anton Bruhin, Conrad Cummings, Davin Reich, Domonkos Lajos, Döme, Fekete Pál Péter, Flótás, Gilad Harel, Justyna May, Machiko Ozawa, Markus Meurer, Masala Sound System, Michael Sanzone, Nick Roth, Rashmi V. Bhatt, Rupaszov Tamás, Simon Roth, Uzgin Üver.