Hirek
Távoli hangok
2010. február 12. péntek, 12:09

A zenekar soha nem a földhözragadtságáról volt híres. Ennek kiváló példája a jelenlegi állapot: Almási Krisztián, drága dobosunk Izlandon lakik egy pár hónapig és megpróbálja a szigetet valamilyen fondorlatos módon elvontatni a spanyol partok mellé. Rájuk férne egy kis napsütés ezekben a téli hónapokban. Azt ígérte, hogy a vontatási kísérletről be fog számolni itt a Navrang.hu-n is. Íme egy kép a napsütötte Saudárkrókur városáról.

 
Saudarkrokur

Oszi az írországi Dublinban szókimond. Angolul és magyarul. (...talán már észtül is). Bízunk benne, hogy áldásos MC tevékenységével, -ami nem mellesleg a szigetország leghíresebb jazz és klezmer zenekarainak munkásságát gazdagítja-  sikerül néhány magyar szóval megismertetni az ír lakosságot. (Habár ennek igen csekély az esélye így, hogy a saját anyanyelvüket képesek voltak elfelejteni.) Az alábbi felvételen a Yurodnival látható Oszi. A koncertről részleteket egy régebbi hírben olvashattok. 

 
Decemberi koncert ritkaság
2009. december 03. csütörtök, 09:04
December 19-én a kecskeméti Téli Fesztiválon 19:00-kor lesz a Navrangnak koncertje. Azon ritka alkalmak egyike, amelyiken Barni is itt lesz, hiszen rövid magyarországi látogatásai ritkán esnek egybe Navrang koncerttel. Szeremcsére 19-én őt  is láthatjuk a színpadon. A különleges alkalom miatt eddig soha nem hallott számokat is eljátszik a zenekar. Egyebként a fellépés nagyon közel esik a zenekar 10. születésnapjához, mely 2009. december 29-én lesz.
 
Lemezbemutató, Kecskemét
2009. július 11. szombat, 06:16

Köszönjük azoknak, akik eljöttek a koncertre. Sajnos az esős évszak megtréfált minket és az udvaron felépített színpadot 10 perc alatt kellett beköltöztetni. A szabadtéri koncertekre konfiguált előadás valahogy mégis megállta a helyét az Ifjúsági Otthon tükörtermében. Bemutattuk a Ciklon klippjét is (nézzétek meg még egyszer!). A képre kattintva Vörös  László fotóit nézhetitek meg.

 

 
Kedvcsináló a július 1-i koncerthez
2009. június 30. kedd, 19:16

Július elsején Navrang lemezbemutató koncert lesz az Ifjúsági Otthon udvarán. A zenekar Drabant Béláék gyönyörű tanyáján próbált egy hétig a nyári koncertszezonra. Ebből egy apró szösszenetet megosztunk veletek. Veranda, tücskök, csillagfény, egy nagy lábasnyi tarhonya, sokezer wattnyi - szó szerint- pusztába kiáltott szó.... nos, ezeket kell hozzáképzelni a videóhoz, hogy valamennyire visszakapjuk a próba hangulatát.

 

 
Elkészült a klipp a Ciklon c. számhoz
2009. június 22. hétfő, 11:40

Főhősünk, akinek szerepét Oszi formálja meg, éjszakai kerékpározásra indul Budapesten, de a zene hatására elemi erővel tör rá a szabadságvágy és a város zajától, nyüzsgésétől megcsömörlötten addig teker úton, útszélen, városokon és falvakon át, míg a pusztaságban fel nem oldódik a felkelő nap békés sugaraiban. Útja során élmények érik, szemüvegén át torzul a valóság képe: különböző helyeken feltűnik a zenekar, viszontlátja magát az utcán táncolni, egy pillanatra beszívja a TV képernyője, lelke néha előrébb jár mint a teste és kikalandozik belőle.

 

Hamarosan felkerül a a werkfilm is a klipről, de addig is néhány infórmáció arról, hogy miképp készült el:

-A stáb 15 helyszínen forgatott, csak éjszaka és hajnalban,

-kb. 380 snittet készítettek,

-a forgatás 8 éjszakát és három new yorki nappalt, a vágás 48 órát vett igénybe (nem számolva a werkfilm elkészítését).

 

Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik önzetlenül segítettek megvalósítani a filmet:

Domonkos Lajos, vezető operatőr,

Fekete Péter, werkfilm szerkesztő és operatőr,

Marsa Norbert, vágó,

Zsigmond Orsolya, gyártásvezető,

Göttinger László, világosító,

Walter Péter, fotós

AV-Land Kft, plazma TV-k,

Kecskeméti Televízió 

Simon Orsolya, New York werk

(teljes stáblistát a werkfilm végén olvashatjátok)

 

 
Navrang számok Dublinban
2009. június 01. hétfő, 11:07

yurodni

Különleges koncert volt május 29-én Dublinban. Írország legsikeresebb klezmer zenekara a Yurodni feldolgozta a Navrang Budapest Raga c. számát, amihez meghívta a csapat MC-jét, Oszit. A Huncut Chacha szövege tökéletesen illett a virtuóz módon játszott klezmerhez. Nick Roth, a zenekar vezetője is bízik benne, hogy lesz folytataása az együttműködésnek.

 
Klippet forgat a Navrang
2009. május 17. vasárnap, 11:10

A zenekar új lemezéről a Ciklon c. számhoz készül videó először. A történet szerint főhősünk, Oszi, egy este a zene hatására elvágyódik a város forgatagából és Budapestről indulva addig kerékpározik, míg fel nem oldódhat a felkelő nap békés sugaraiban az alföldi pusztaság közepén. Útja során, ahogy városokon, falvakon átteker élmények érik, beleláthatunk gondolataiba, találkozik a zenekar tagjaival, az ő szemével is láthatjuk a világot. Külön érdekesség, hogy a filmben megjelenik a zenekar zeneszerzője, Barnabás is egy pár new yorki képben.

Bővebben...
 
Megjelent a Main Bazaar
2009. május 16. szombat, 11:04

Május 16-án megjelent a Navrang harmadik stúdióalbuma, a Main Bazaar. 

 

Navrang


A lemezt bő egy évig készítette a zenekar. megért 4 évet várni a Pangea után, hiszen egészen új hangzással, új tagokkal jelentkezik a Navrang. A lemez elkészítésénekl módszere is maximálisan illik a zenekarhoz: rengeteg utazással járt. Szilágyi Barnabás, a Navrang zeneszerzője New Yorkban él, Oszi, az MC és szövegíró Dublinban tevékenykedik, a többiek pedig a Kecskemét-Lajosmizse-Budapest tengelyben mozognak.

 

Bővebben...